AĞRI / TAŞLIÇAY - Taşlıçay Anadolu Lisesi

04725512017
15 TEMMUZ ŞEHİTLER MAH. 3.NOLU KÜME EVLER NO24 PK04800 TAŞLIÇAY/AĞRI
Vizyon
Vizyonumuz Her yönden nitelikli, sosyal, kültürel ve bilimsel altyapı ve donanıma sahip,en az bir yabancı dili çok iyi bilen, aldığı eğitimi yaşantısında uygulayabilen, değişime ve gelişime açık, öğrenmeyi temel ihtiyaç kabul eden, değerlerini yaşayan ve yaşatan, sorumluluk sahibi, adaletli, ahlaklı, hoşgörülü ve kişisel disiplin ilkelerine bağlı, kendine güvenen, kendini sorgulayan, araştırmacı, çağdaş, demokratik ve laik bireyler yetiştiren örnek bir eğitim kurumu olmak.
Misyon
Misyonumuz Atatürk ilke ve inkılâplarına bağlı, ilgi ve yetenekleri doğrultusunda yüksek öğrenime yönelmiş, kendine güvenen, çevresi ile iyi ve olumlu iletişim kurabilen, toplumsal değerlere duyarlı, olayları çok yönlü ve objektif olarak değerlendirebilen, çağın gelişen ihtiyaçlarına cevap verebilecek bilgi ve becerilere sahip, yabancı dili dünyadaki bilimsel ve teknolojik gelişmeleri izleyebilecek düzeyde kullanabilen, liderlik özelliklerinin yanında işbirliği ve ekip çalışmalarına yatkın bireyler olarak yetiştirmektir.
Öğretim Şekli :GÜNDÜZ
08:00-15.40
Kalorifer
ADSL (16 Mbit ve üzeri)
İngilizce / Almanca
Pansiyon Bilgileri
240 erkek+kız kapasiteli pansiyonumuz mevcuttur.
TAŞLIÇAY/AĞRI
İl/İlçe Merkezine Uzaklık
Okulumuzun Ağrı il merkezine mesafesi 29 km´dir. Okulumuz ilçe merkezinin girişinde yer almaktadır.
Kontenjan Bilgileri
Okulumuz 2017-2018 Eğitim Öğretim Sezonunda 9.sınıflar için 136 öğrenci almıştır.
Sportif Etkinlikler
Futbol, Voleybol, Dart, Masa Tenisi, Kort Tenisi, Halter, Halk Oyunları vs. müsabakalarına aktif katılım sağlanmaktadır.
Tübitak projeleri
Tübitak projeleri